Projekt TANGO IV

Opracowanie analizatora umożlwiającego wykrywanie i identyfikację gatunków mięs i olei jadalnych


Projekt jest realizowany w ramach Wspólnego Przedsięwzięcia Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Narodowego Centrum Nauki pod nazwą TANGO.

Obraz zawierający Czcionka, design

Zawartość wygenerowana przez sztuczną inteligencję może być niepoprawna.

Celem projektu jest opracowanie analizatora do wykrywania i identyfikacji gatunków mięs i dodatków roślinnych w produktach mięsnych
oraz gatunków roślin w olejach jadalnych, który będzie skutecznym narzędziem zapewnienia jakości żywności i zapobiegania fałszowaniu żywności. Analizator zapewni pracę nawet przy złożonych metodach i matrycach bez względu na doświadczenie użytkownika. System będzie zapewniał wysoką wydajność laboratorium. Dedykowana do detekcji gatunków technologia LC-MS, oprogramowanie, akcesoria oraz predefiniowane metody analityczne, będą zapewniały łatwą implementację w laboratorium, skracały czas trwania cyklu analizy oraz zmniejszały jej koszty.

Całkowita kwota dofinansowania projektu wynosi 2 644 778,13 zł.
Dofinansowanie przypadające na Altium International  Sp. z o.o. jako konsorcjanta wynosi 620 800,63 zł
Dofinansowanie projektu ze środków budżetu państwa: 358 302,56 zł.
Okres realizacji projektu
01.11.2020 r. – 31.10.2024

Projekt współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju.

Projekt realizowany jest w formule konsorcjum, w którym nasza firma pełni rolę partnera. Liderem konsorcjum jest Uniwersytet Medyczny w Lublinie.

Link do strony: Uniwersytet Medyczny w Lublinie / Uczelnia / Projekty - Fundusze Europejskie / Projekty zakończone w Uniwersytecie Medycznym w Lublinie / Opracowanie analizatora umożliwiającego wykrywanie i identyfikację gatunków mięs i olei jadalnych

Szukaj w serwisie
Polityka cookies